Ulusal İşletim Sistemi: Gelecek Bireysel Linux
Daha önce Nasıl Yapılır bölümünde Windowstan Linuxa geçişi anlatmaya çalışmıştık. Bu yazıya gelen yoğun ilgi üzerine Türkiyede açık kaynak kodlu yazılımla ilgili yapılan çalışmaları incelemeye karar verdik. Böylece yerel içerikli ilk incelememizi de yayınlamış oluyoruz. Bundan sonra incelemelerimizde, Türkiyede bulunan ürünlere daha fazla yer ayırmaya çalışacağız.
Türkiye de açık kaynak kodlu yazılıma yönelik yapılan çalışmaların belki de en ciddisi, ürünleşmiş ve kendi tarzını oluşturmuş bir işletim sistemi olan Gelecek Bireysel Linuxu mercek altına aldık. İki bölümden oluşacak olan bu incelemeyi yaparken, daha çok normal bir ev kullanıcısı gözüyle duruma bakmaya çalıştık. Birinci bölümde, Gelecek Bireysel Linuxun ev kullanımı için ne kadar uygun olduğu, içinde gelen yazılımların kullanımında ortaya çıkan sorunlar, sahip olduğu artılar, diğer işletim sistemleriyle veya yaygın olarak kullanılan programlarla (MS Office gibi) olan uyumluluğu, son kullanıcıya yönelik destek gibi sorulara cevap bulmaya çalıştık. İkinci bölümde ise biraz daha ayrıntıya inerek GBLnin normal bir ev kullanıcısının sahip olabileceği aygıtları kolay tanıyıp tanımadığını ve bunları kullanırken ortaya çıkabilecek sorunları inceleyeceğiz.
kardeş sen centosun yükleyicisi Anacondayı kullanmışsın.İşletim sisteminide kendin dizayn etmemişsin.Unix üzerine eklentiler dekstop eklentileri dosya sistemi kurularak yapılır ve bu kadar da kolay değil.Senin yaptığın çok basit olmuş.
2004deki dagitima 2010 da cevap yazıp sığ bilginle cart curt etmek kolay. oyle yapanlarıda gorduk omurleri 4 yil oldu. pardus idi berduş oldu.
Gelecek A.Ş’nin iletim bilgilerine en azından bir geliştiricinin mail adresine nasıl ulaşabilirim ? Günlerden beri araştırıyorum fakat herhangi bir iz bulamadım, geri dönerseniz sevinirim.
Teşekkür ederim.