Need for Speed The Run İnceleme
Electronic Arts, Need for Speed serisinde özellikle son birkaç yıldır son derece istikrarlı oyunlar üretiyordu. Zira Need for Speed (NFS) Underground ile yakalanan müthiş ivme, Underground 2 ve Most Wanted ile zirve yapmış, 2006 – 2008 yılları arasında ise değim yerindeyse dibe vurmuştu. Artarda çıkan Carbon, Pro Street ve Undercover oyunları ile serinin sevenlerini hayal kırklığına uğratan Electronic Arts çalışanları, artık NFS serisi bitti denilirken 2009 yılında çıkardığı NFS Shift ile bir anda dikkatleri yeniden üzerine toplamayı başarmıştı. Son derece gerçekçi ve oyuncuları kendisine bağlayan bir oynanış sistemine sahip olan Shift, Need for Speed serisini bir anda yeniden hayata döndürmüştü. Bu başarılı oyunun akabinde herkes EA’den Shift 2’yi duyurmasını beklerken, EA, NFS’nin eski klasiklerinden Hot Pursuit’in yeni versiyonunu duyurdu.
Burnout serisinden tanıdığımız Criterion Games tarafından geliştirilen yapım korkulanın aksine son derece başarılı bir şekilde karşımıza çıktı ve oyunculardan olumlu yönde notlar almayı başardı. Daha Hot Pursuit raflardaki yerini almadan EA, Shift 2’nin duyurusunu çoktan yapmıştı. Shift 2 Unleashed ismi ile 2011’in yani bu senenin hemen başında raflardaki yerini alan yapım, ilk oyun kadar beğeni toplamasa bile yine de başarılı bir yapımdı. EA, Shift 2 Unleashed’ın raflardaki yerini almasından kısa bir süre sonra beklenmedik bir şekilde Need for Speed The Run’ı duyurdu. Durumun beklenmedik olmasının sebebi ise zaten Hot Pursuit ile Shift 2’nin yakın aralıklarla çıkmasıydı. Açıkçası kimse EA’den bu kadar kısa bir süre içinde yeni bir NFS oyunu daha beklemiyordu. Fakat EA bizleri bir kez daha şaşırtarak 2011’e ikinci bir NFS oyunu olan The Run’u da sığdırmayı başardı.
İlk etapta yayımlanan tanıtım videoları ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran The Run, şimdiye kadar yaşamadığımız bir yarış deneyimini bizlere sunmayı amaçlıyordu. “Hayatın İçin Yarış” sloganı ile lanse edilen yapımda San Francisco’dan New York’a kadar Amerika’nın pek çok kentinde direksiyon sallayacağımız belirtilmişti. Nitekim EA’nin izlediği merak uyandıran reklam politikası amacına ulaştı. Peki bakalım The Run, EA’nin iddia ettiği gibi Need for Speed oyunlarına farklı bir bakış açısı getirebilmiş mi? İşte bunun cevabını da biz vermeye çalışalım.
İncelemeyi yazan arkadaşa bir uyarıda bulunmak istiyorum San Francisco ile New York arası 300km olamaz oyunda 3000 mil diyor yani yaklaşık bi 4.900km ki mantıklı gelecek olan rakamda bu
Selamlar,
Elbette San Francisco- New York arası yaklaşık olarak 5000 km. Ancak incelemede belirtilen “300km” oyunda yarıştığımız pistlerin toplam uzunluğu. Yani bir yanlışlık yok.
Teşekkürler.
8-12 yaş grubu için tasarlanmış bir oyun. arcade oyun tamam iyi hoş da bu kadarda abartmasalardı bari. e madem çocuk oyunu ne oynayıp da bitirdin diyecek olursanız, sadece merak 🙂
geçen yıl oynadığım hot pursuit çok daha keyifli bir oyundu, sadece yüz modellemeleri için başarılı dememek haksızlık olur.
beyler oyunu bitirdim , başka bi oyun önerin 😀
oyunu bitirdim . 70 küsür puan mı ? etmez ea artık nfs adıyla insanları kandırmayı bırakmalı bence
Oyundaki the plains ile state forest aynı değilmi.
oyunu ben çok beğendim tren sahnesi falan. arabadan kaçma neyini beğenmediniz anlamadım.
oyun kontrolu berbat (arabaların kontrolunden bahsetmiyorum o mostwanted dakiyle aynı kalitede) momo racing direksiyon var ama oyunu kontrol etmeye yetmiyor klavye yi tanımıyor xbox 360 emulatör eşliğinde gamepad iniz yoksa oynayamazsınız
oyunu yeni aldım çok iyiymiş, ayrıca güzel inceleme teşekkür ederim saygılar…