Facebook, Google, Yahoo Ve Windows Live Hesapları Nasıl Silinir?

Facebook Google Windows Live Yahoo Sembollerİnternet bilgi paylaşımını oldukça kolay bir hale getirmiş durumda, fakat bu bilgileri kaldırmak istediğimizde ise tüm izleri yok etmemiz pek mümkün değil. İnternet sitelerine yüklediğimiz-postalar, fotoğraflar ve diğer veriler, biz istesek de istemesek de herkesi eline geçebilir durumda.

Bir hesabı sildiğimizde, o hesaba ait kişisel bilgilerin üçüncü parti kişilerin eline geçmemesi için yapabileceğimiz tek şey dua etmek sanırım. En büyük dört internet servisi (Google, Facebook, Yahoo, Windows Live) birkaç tıklama ile hesabınızı silmenize olanak sunuyor, fakat bu silme işlemi hesaba ait bilgilerin de silindiği anlamına gelmiyor maalesef.

Facebook hesapları geçici olarak kapatılabiliyor, Google hesabında ise eğer aradan çok zaman geçmediyse silinen mesajlar geri alınabiliyor. Yahoo ve Windows Live’da ise silinen bir hesaptaki bilgilerin geri alınması imkânsız olarak değerlendirilse de Microsoft’un belirttiğine göre bazı kişisel bilgilerin silinmesi pek kolay değil.

Facebook Hesabını Geçici Ya Da Kalıcı Olarak Silmek

Facebook hesabınızı dondurmak için Hesap – Hesap Ayarları yolunu izleyerek Hesabı Dondur seçeneğini seçin. Daha sonraki sayfada ya neden ayrıldığınıza dair size sunulan 9 seçenekten birini seçmeniz ya da kendi sebebiniz yazmanız istenecek. Bunun yanı sıra sayfada Facebook’tan gelen e-postaları durdurmaya yarayan bir seçenek de mevcut.

Facebook Hesap Silmek

Yukarıda bahsettiğimiz 9 seçenek aslında Facebook’un sizi gitmemeye ikna etme yöntemi. Seçeneklerden herhangi birini seçtiğiniz zaman, o seçenekteki sorunu nasıl çözeceğinize dair öneri sunuluyor. Örneğin, Hesabım başkasının eline geçti seçeneğini seçerseniz, bu seçeneği hemen altında hesabınızın güvenliğini nasıl sağlayabileceğinize dair bir bağlantı beliriyor. Bu tip ikna çabası sadece “Başka bir Facebook hesabım var” seçeneğinde çıkmıyor, neden olduğunu anlamak da çok zor değil sanırım.

Eğer “Sadece bir süreliğine. Geri Döneceğim” seçeneğini seçerseniz Facebook, hesabı tekrar aktive edebilmeniz için giriş yaptığınız e-posta adresinize erişimizin olması gerektiğini ve herhangi bir grupta ya da etkinlikte yöneticiliğinizin varsa, bunun silineceğini belirtiyor. Eğer hesabınızı kalıcı olarak silmek istiyorsanız Hesabımı Sil sayfasına buradan gidebilirsiniz.

1 Yorum

Bir cevap yazın