Basın Bülteni: Intel Yönetim Kurulu Başkanı Craig Barrett Türkiye’ye Geliyor

Intel Yönetim Kurulu Başkanı Craig Barrett, “yükselen yıldız” olarak tanımladığı Türkiye’yi 2-3 Aralık tarihlerinde ziyaret edecek. Ülkemizi üçüncü kez ziyaret edecek olan Craig Barrett, Intel’in Ortadoğu, Türkiye ve Afrika’dan oluşan META bölgesi turu kapsamında farklı ülkelerde inceleme ve araştırmalarda bulunacak. Intel’in 40. yılında gerçekleşen bu ziyaretler, dijital erişilebilirliğin ve eğitim fırsatlarının yayılmasını hedefleyen bir Intel girişimi olan ‘World Ahead’ programının da bir parçası.

Intel Yönetim Kurulu Başkanı Craig Barrett, Türkiye ziyareti sırasında tüm eğitim ve dijital içeriğe geniş bantla erişimi de içeren önemli konularda, devlet yetkilileri, eğitmenler ve telekomünikasyon tedarikçileri ile toplantılar yapacak. Hükümet yetkilileri ve eğitim kurumları ile çalışarak teknolojinin topluma kazandırdıklarını sürekli olarak gündemde tutan Intel ve Yönetim Kurulu Başkanı Craig Barrett, ülke kalkınmasında bilişimin yerinin geliştirilmesi amacı ile maksimum potansiyellerin değerlendirilmesi açısından liderlere güç ve destek verme arayışlarını sürdürüyor.

Intel Türkiye Genel Müdürü Çiğdem Ertem, Intel Yönetim Kurulu Başkanı Craig Barrett’ın Türkiye ziyareti konusundaki görüşlerini şöyle dile getiriyor: “Global Yönetim Kurulu Başkanımızın Türkiye ziyareti, sahip olduğu bilgi ve iletişim teknolojileri potansiyeli açısından Türkiye’nin inanılmaz büyüme fırsatları ve farklılığını ifade ediyor. Intel’in tüm dünyada teknoloji ile yaptıkları ve hem eğitim hem de günlük yaşamı değiştirmedeki inanılmaz katkısı ülkemizin geleceği için çok şey ifade ediyor. Başarıyı yenilikçiliğin öncüsü olmak ve geleceği inşa etmekle eşdeğer tutan Intel olarak, yeni teknolojilerle insanların hayatlarını zenginleştirerek hayallerini gerçekleştirebilmelerini sağlamak bizim için büyük önem taşıyor.”

Haberi tartış…