Basın Bülteni: GPS Destekli “Garmin-Asus” Cep Telefonları Geliyor

Garmin Ltd. ve ASUSTek Computer Inc. bugün navigasyon ve cep telefonu teknolojileri üzerine engin tecrübelerini birleştirerek, beraberce konum odaklı (LBS – Location Based Service) cep telefonları üreteceklerini duyurdular. Şirketler “Garmin-Asus Nüvifone” serisi telefonların geliştirilmesine çoktan başladı. Garmin-Asus Nüvifone modelleri 2009 yılı içerisinde piyasaya girmeye başlayacak ve 16-19 Şubat tarihleri arasında İspanya’nın Barcelona şehrinde düzenlenecek olan Mobile World Congress Fuarı’nda yeni bir Garmin-Asus Nüvifone modeli tanıtılacak.

Tüm Garmin-Asus Nüvifone aygıtları orijinal Nüvifone’un klasik özelliklerini taşımaya devam edecek ve internet, iletişim ve yön bulma gibi ana özelliklerin bir araya geldiği konum bazlı (LBS) telefonlar olacaklar. 2008 yılında duyurulan orijinal Garmin Nüvifone bundan sonra Garmin-Asus Nüvifone G60 olarak piyasadaki yerini alacak. Garmin-Asus Nüvifone G60’ın 2009’un ilk yarısında çıkması beklenirken Mobile World Congress Fuarı’nda bu telefonla ilgili daha detaylı bilgiler yayınlanacak.

LBS fonksiyonları Garmin-Asus Nüfone serisinin odak noktasını teşkil ediyor. Türkçe’ye Konum Bazlı Servisler olarak çevirebileceğimiz LBS teknolojileri navigasyon, konum bulma, sesli yönlendirme gibi GPS uygulamalarından oluşuyor. Bu tip gelişmiş GPS özelliklerini telefonlardan ziyade genellikle pahalı GPS aygıtlarında görüyoruz. Örneğin Garmin’in taşınabilir navigasyon aygıtlarıyla (PND) önceden yüklenmiş haritalar üzerinde milyonlarca noktaya, yani sokak adreslerine, kurum ve kuruluşlara ve hizmet merkezlerine en kısa yoldan ve en kısa sürede ulaşabilirsiniz. Ayrıca gitmek istediğiniz konumla ilgili varış süresi, hava ve trafik durumu gibi ciddi bilgileri de gözlemleyebilirsiniz. Bunların birçoğu Garmin Nüvifone’da da standart olarak bulunuyor. Ayrıca Nüvifone ile internet üzerinden online noktaları harita üzerinde belirleme olanağınız bulunmakta. Üstelik Nüvifone barındırdığı bağlantı teknolojilerini kullanarak alışveriş merkezleri ve turistik mekanlarla ilgili bilgileri sürekli güncel tutabiliyor. Tüm bunların yanında Nüvifone, konum bazlı sosyal ağlar arasında köprü kuran Ciao sosyal ağ uygulamasını da içeriyor ve hepsini birden kullanabilmenizi sağlıyor.

Garmin-Asus Nüvifone modelleri 16-19 Şubat 2009 tarihleri arasında Barcelona, İspanya’da düzenlenecek olan Mobile World Congress Fuarı’nda Garmin-Asus standında görücüye çıkacak. Canlı yayın ve röportaj yapmak isteyen basın mensupları Garmin veya Asus’un medya temsilcileriyle önceden görüşmelidirler. Daha fazla bilgi için www.garminasus.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Haberi tartış…