Skyrim ve RAGE’i Vita ve Wii U’da Görebiliriz
Bethesda, oyunlarını olabilecek en geniş kitleye ulaştırma amacında.
Geride bıraktığımız E3 2011′e damga vuran iki yeni oyun teknolojisi vardı. Biri Nintendo’nun yeni konsolu Wii U, diğeriyse Sony’nin yeni el konsolu PlayStation Vita. Her iki ürün de seleflerinin birkaç adım önündeki teknik özellikleri ve işlem kapasiteleriyle dikkat çekiyor.
Elbette bu ürünler hakkında kesin yargılarda bulunmak için henüz çok erken. Ancak her iki konsolun da geliştirici ve dağıtımcı firmaları heyecanlandırdığı kesin. Bu firmalardan biri de Bethesda. Öyle ki Wii U ve Vita’nın beklentilerini karşılaması halinde, The Elder Scrolls V: Skyrim ve RAGE gibi yeni oyunları her iki konsola da çıkarmayı düşünüyorlar.
Bethesda’dan Peter Hynes, MCV ile yaptığı röportajda konuyla ilgili görüşlerini şu sözlerle dile getirmiş:
Bizim mottomuz her zaman için şuydu: “Oyunlarımızı hangi platformda olursa olsun mümkün olan en geniş kitleye ulaştırmak”. Yani bir platform yaptığımız oyunları teknolojik olarak desteklerse oyunlarımızı bu platforma kesinlikle çıkarırız.
Wii bir seçenek değil. PC, PS3 ve Xbox 360 için yaptığımız oyunları Wii’de çalıştırabilmek için toptan değişikliklere gitmemiz gerek. Yani bu bir seçenek değil.
Dürüst olmam gerekirse Wii U ve Vita’nın teknik özellikleri hakkında pek bir bilgim yok ve bu yönden Skyrim ve Rage gibi oyunlarımız için uygun olup olmadıkları konusunda bir şey söyleyemem. Ancak bu platformlar yaptığımız oyunlar için uygunsa kesinlikle yaparız.





