2009 THG Video Oyun Ödülleri
Oyun dünyası açısından oldukça renkli bir yıl olan 2009’u geride bırakırken nefes kesecek oyunlarla ve rengarenk gelişmelerle bizleri bekleyen 2010’u kucaklamaya hazırlanıyoruz şu günlerde.
Sizi bilmiyoruz ama bizim için 2009’un en önemli gelişmesi; Tom’s Oyun ekibi olarak Tom’s Hardware Guide Türkiye bünyesi altında yepyeni bir tasarıma kavuşmamız, adeta ete kemiğe bürünmemiz oldu. Geride bıraktığımız üç ay içerisinde oyun gündemini sizler için elimizden geldiğince takip etmeye, raflara düşen en taze oyunları yılların getirdiği oyun tecrübemizle süzerek sizlerle tanıştırmaya çalıştık. Şimdi sıra siz Tom’s Hardware okuyucuları için yılın son görevini yapmaya geldi: 2009 yılının en iyilerini seçmeye.
Bu ödülleri dağıtmak; en iyinin kim olacağına karar vermek elbette pek kolay olmadı bizler için. 2009 yılı boyunca iflah olmaz bir şekilde oyun oynadıktan sonra, sıra yılın en iyilerini seçmeye gelince biraz sersemlemedik desek yalan olur. Yine de neredeyse bütün kategorilerde kararları oybirliğiyle aldık. Yani ne Talha Turhal’ın gözü çıktı, ne Tahir Meylani’yi linç etmeye kalkıştık, ne Uğur Yurtsever’in baskılarına boyun eğdik ne de Oruç Dim’in inatla konuyu saptırma çabalarına.
Lafı fazla uzatmadan ve sizi de daha fazla meraklandırmadan ödüllere geçelim artık değil mi? Elbette ödüllerimize yönelteceğiniz eleştirileriniz olacaktır. Çekinmeyin, bizlerle paylaşın. İşte ödüller.
Peki 2010′da bizi neler bekliyor? Yazarlarımızın değerlendirmeleri burada.







Classic akimbo Talha 1887 fail olmuş xD
Bence çok doğru bir seçim uncharted ilk oyunuyla ps3 ün çıkış oyunlarındandı. 2′nin de böyle olması bizi en azından beni mart ayına kadar oyalar. (mart= GoW3, FF13 umarım)
Dragon age seçimine katılıyorum.Her detayı düşünülmüş çok güzel bir oyundu
Yine de bi tanesine verebilirmişsiniz.
Bencede bugüne kadar yapılmış en güzel basket oyunu olmuş.
Bu sene oynadığım en iyi platform oyunu Braid. Trine’ı da oynadım ama Braid hem bulmacaları hem de hikayesiyle beni daha çok etkiledi.
“machinarium bir sabah ben gözlerimi bile zar zor açarken sessizce hayatıma girip günlerce, haftalarca beynimi meşgul edebilmeyi başaran nadir oyunlardandi. Sıfır metin, muhteşem görseller ve kulak dolduran müzikleriyle ve tatlı mı tatlı minik robot maşi ile 2009 yılının son günlerini renklendirmeyi başardı. Sanırım daha uzun bir süre başımın üzerinde beliren baloncukta minik maşinin beklerken sıkılmaları, çenesini eliyle kapatıp, düşen göbeğini toplamaları yer alacak..” – Gülümser Mencik
“Her ne kadar ben bu oyunda kontrol saglayana kadar (açıkçası hala tam olarak saglayabilmiş değilim :/ ) bir facia yaratmış olsam da son derece hızlı, hızlı olduğu kadar da renkli ve eglenceli bir oyun sunmuş bize Codemaster.
-Peki, tamam kabul tam olarak degil hiç sağlayamadım o kontrolü.
(yani henüz saglayamadm :p) ” – Gülümser Mencik
Neden müzik oyunu seçmediniz?Bu sene çok iyi oyunlar vardı
Forza’yı tek geçerim.
Benim favorim Brütal Legend.
Bence de Brütal Legend şimdiye kadar gördüğüm en ilginç fikirli oyunlardan birisi. En azından yaratıcı fikir gibi bir ödül almalıydı.
Açıkçası Dragon Age, ne uncharted 2 ne Assassins creed ne de Batmanle karşılaştırılamaz. Benim için yılın en iyi oyunu Dragon Age.
Braid’in yapım tarihi 2008 =)
Batmanı aldım oynayamadan pc yı sattım,sımdı de calıstıramıyorum cunku wındows 7 uyumlu degıl
fena degıldı yoksa
Bu arada kıllzone 2 pc de yok degılmı?
Yok maalesef.
KZ2 ps3′e özel bir oyun